oefenzaal

Wat is het doel van een Beweegprogramma?

Het doel van een beweegprogramma is een gezondere leefstijl aan te leren en vol te houden. Een gezondere leefstijl houdt meestal in meer bewegen en gezonder eten. De uitdaging voor ons is dat u ervaart dat dit ook prettig kan zijn!

Voor wie?

De beweegprogramma’s zijn beschikbaar voor mensen met suikerziekte (Diabetes type II) en voor mensen met overgewicht (Obesitas met BMI > 30) en voor oncologie (kanker)patiënten. Een groep bestaat uit maximaal 5 personen. Het stimuleert om met “lotgenoten” het beweegprogramma te volgen.

Door wie?

De begeleiding tijdens de training wordt gedaan door de fysiotherapeutes Marian of Paulien. Gedurende 3 maanden traint u 2 keer per week 1 uur in de oefenzaal. De andere dagen wordt u gestimuleerd om zelf beweegactiviteiten uit te voeren, bijvoorbeeld wandelen of fietsen. De diëtist begeleidt u individueel en in groepsverband. Hij geeft u uitleg over de juiste keuzes van voeding en hoe je lichaam met voeding omgaat.

Kosten?

Als u aanvullend verzekerd bent wordt een beweegprogramma meestal volledig vergoed. De door de verzekering verplichte eigen bijdrage is € 25,-.