Wat is Medical Taping Concept?

Het MTC is een methode die zijn oorsprong in Japan en Korea vindt. Hier werden in de jaren zeventig tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit belangrijk en noodzakelijk is om gezondheid te behouden of te herstellen. De achtergrond gedachte is dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

Wat voor tape wordt er gebruikt?

  • De tape bestaat uit een antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke stof en is vrij van latex.
  • De tape heeft een elasticiteit die overeenkomt met de menselijke huid (130-140%)
  • De tape is lucht en water bestendig zodat het ook bij het douchen en zwemmen niet hinderlijk is.
  • De tape kan 4-7 dagen op uw huid blijven zitten, zonder de huid te irriteren.
  • De tape werkt 24 uur per dag, waardoor het herstelproces versneld kan worden.
Door de elasticiteit van de tape kun je gewoon blijven bewegen en zelfs sporten. Het ondersteunt het lichaam, maar beperkt niet.

Hoe werkt Medical Tape?

De gebruikte tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort 'liftende werking' heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied tussen de huid en de lagen daaronder. Dit heeft vaak verrassend goede gevolgen!